Gaziantep'te cesedi evlerinin bir alt sokağında bulunan beş yaşındaki kız çocuğunu, tecavüz ettikten sonra elleriyle boğarak öldürdüğü iddia edilen 16 yaşındaki katil zanlısı yakalandı.

Gaziantep'te, ailesi tarafından kaybolduğu bildirilen ve daha sonra cesedi bulunan beş yaşındaki kız çocuğunun, katil zanlısı olduğu iddia edilen Veli Y. (16) özel bir ekip tarafından sorgulanırken verdiği çelişkili ifade vermesi üzerine soruşturma derinleştirildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan ekip tarafından iki saat süreyle çapraz sorgulanan katil zanlısı Veli Y, suçunu itiraf etti.
Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından Çocuk Şube Müdürlüğünde ifadesi Cumhuriyet savcısı tarafından alınan Veli Y, olayı bütün detaylarıyla anlatarak suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından Veli Y'nin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

OLAY
Aydınlar Mahallesi'nde pazar günü öğleden sonra kaybolan beş yaşındaki Fatma Demir'in cesedinin evlerinin bir alt sokağında dün bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucu çocuğun tecavüz edildikten sonra elle boğularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Kız çocuğunun cenazesi ailesine teslim edildikten sonra, dün Gaziantep Bahaettin Nakıboğlu Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verilmişti.