SİVAS’ta yaşayan işsiz 25 yaşındaki Hasan Akbulut, memleketinde tanıyıp aşık olduğu ancak kendisine karşılık vermeyen 21 yaşındaki Büşra Ceylan’ı, üniversite okuduğu Kırklareli’ne gelerek gece yarısı sokak ortasında 10 yerinden bıçaklayıp öldürdü. Yakalanan Akbulut, "Sivas’ta da teklifimi kabul etmemişti, 2 gün önce Kırklareli’ne geldim. Yine ret cevabı verince 2.5 liraya aldığım bıçakla vurdum. Pişmanım" dedi.

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Büşra Ceylan, dün akşam arkadaşları ile birlikte üniversitede bahar şenliklerinin yapıldığı alana gitti. Gece yarısına kadar eğlenen üniversiteli gençler eve dönmek için yola çıktı. Fevzi Çakmak Bulvarı’nda yürüyen Büşra’nın önüne, memleketi Sivas’tan tanıdığı Hasan Akbulut çıktı ve konuşmak istediğini söyledi. Sivas’ta da Büşra’ya arkadaşlık teklif eden ancak reddedilen Akbulut, teklifini yineledi. Teklifi yine kabul etmeyen Büşra Ceylan, ayrılıp evine gitmek isterken, iddiaya göre Hasan Akbulut belinden çıkardığı ekmek bıçağını genç kıza 10 kez sapladı.

Büşra Ceylan, karnına ve göğsüne aldığı bıçak darbeleri ile kanlar içinde yere yığılırken, Hasan Akbulut kaçtı.

BIÇAĞI KENDİ BACAĞINA DA SAPLADI

Kırklareli Polisevi’ne yakın olan cadede sesleri duyan güvenlik güçleri hemen olay yerine geldi. Çağrılan ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Büşra Ceylan, ameliyata alındı. Büşra Ceylan doktorların tüm çabasına karşın bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Polis olay yerinden uzaklaşmaya çalışan Hasan Akbulut’u buldu. Polsleri görünce bıçağı bacağına saplayan Hasan Akbulut’u yakaladı.

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde bacağına ilk müdahalesi yapılan Hasan Akbulut, çok pişman olduğunu ve Büşra’yı görmek istediğini söyledi.

SİVAS’TAN 2 GÜN ÖNCE GELMİŞ


Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan şüpheli Akbulut, Sivas’ta yaşadığını ve işsiz olduğunu söyledi. Hasan Akbulut, polisteki ilk ifadesinde şunları söyledi:

"Büşra’yı Sivas’tan tanıyorum. Ona uzun süredir aşığım ama o beni sevmiyor. Daha önce de arkadaşlık teklif etmiştim, kabul etmedi. Sonra üniversiteyi kazandı buraya geldi. Ben de yeniden konuşmak için 2 gün önce Kırklareli’ne geldim ve onu aramaya başladım. Geceleri sokaklarda sabahladım ve bu gece karşılaştık. Ona aşık olduğumu tekrarladım. O yine kabul etmedi. Ben de çok sinirlendim ve bıçakladım. Ekmek bıçağını Kırklareli’ne geldiğimde 2,5 liraya satın almıştım, belimde taşıyordum."

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ARKADAŞLARI EYLEM YAPTI


Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Büşra Ceylan’ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşları tarafından protesto edildi. Dingiloğlu Parkı önünde, ellerinde öldürülen arkadaşlarının fotoğrafları ile oturma eylemi yapan yaklaşık 200 öğrenci, daha sonra Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne yürüdü. Rektörlük önünde öğrencileri karşılayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Aytaç, öğrencilerin acılarını paylaştığını ve vahşi cinayetin sanığının yakalanmasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi.

Öğrenciler rektörlükten sonra yürüyerek cinayetin işlendiği Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki Polisevi yanına geldi. Burada oturma eylemi yapan öğrenciler polisin uyarısı üzerine dağıldı.

Öldürülen Büşra Ceylan’ın cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.