Müslüman coğrafyasında yaşamak ve Müslüman olup da, farklı anlayışlar içinde birbirlerini boğazlamak anlaşılabilir bir davranış olarak görünmüyor.
Müslüman coğrafyasında, insanların cahil kalmasının,birbirlerini boğazlamanın sebebinin İslam ve kuran olarak görmek mümkün müdür?
Bu gün 57 tane Müslüman ülke akılla yapılan bütün işlerde geri kalmış ise, emperyalizmin cirit attığı ve istediği gibi kullandığı bir alan haline gelmiş ise, bunun nedeni kuran veya Müslümanlıktır demek mümkün müdür?
Bunun böyle olduğunu elbetteki savunanlar var.
Yani Müslüman ülkelerin sürünmesinin nedenini kuranın bu dünya ile ilgili söylemlerinden ziyade, ahiret için çalışmayı öngördüğü içindir diyenler var.
Oysa hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için çalış diyen de,ilim Çin de de olsa git ara bul diyen de,bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen İslam ve kuran ise bu gün İslamın olduğu her yerde neden gericilik, yobazlık ve akıl dışı işler egemendir.
Bu gün batının emperyalist ülkelerinin hedef tahtası haline gelen bu ülkelere ''Onlar İslam ülkelerinin kanını ve petrolünü içmek için geliyorlar'' diyenler yerden göğe kadar haklı değil mi?
Aynı sözü söyleyen kişilerin bir kaç gün sonra kan içici vampir dediği devletlerle kol kola girip askeri müdahalede bulunmak kan içicinin masasına oturup o kanı içmeye ortak olmak değil midir?
İslam ülkelerinin tepesine düşen bombalar, katliamlar ve her türlü rezillikleri sadece petrolleri var ondan bunlar başına geliyor düşüncesine bağlamak yeterli midir?
Petrolü olan kuzey ve latin Amerika ülkelerinin başına bunlar neden gelmiyor?
İşte gene dram geliyor.
Batının emperyalist ''kan içici, petrol içici'' güçleri bizim eli öteden beri kanlı işbirlikçileriyle Suriye'ye giriyorlar.
Merakla bekliyoruz ülkemizi yönetenler eli kanlı katillere bu günde aynı tavrı koyup sizinle işbirliği yapmayız siz katilsiniz diyebilecek mi?
Nasıl olur da Mısır da, Mursi'yi devirip binlerce insanı çatır çatır öldürenlere katil,demokrasi düşmanı,insan düşmanı diye itham ettikten sonra tekrar dönüp aynı kanlı eli tutup ''ortağım canım ciğerim'' diyeceksin.
Bu konuda batı için söylenenleri ben nasıl unutabilirim?
Batı için söylenenleri batı nasıl unutabilir ve seni dost kabul edebilir.
Bundan dolayı Müslüman ülkeleri Müslümanlık anlayışlarını gözden geçirmeleri gerekmiyor mu?
Bütün bu zulümlerin, kanın, göz yaşının oralarda olması nasıl izah edilebilir?
Bunun nedeni kuran, Müslümanlık anlayışıdır diyenlerin halklı oldukları yerler yok mudur?
Aynı kurana, aynı Allaha, aynı peygambere inanan insanların hiç acımadan birbirlerini, boğazlamalarını ve sürekli emperyalistler tarafından kullanılmalarını nasıl izah edebiliriz.
Bu durumda din insanların kardeşçe bir arada yaşamalarına yetmiyor demek çok keskin bir bakış açısı mıdır.
İnsanlığın dinlerle ve din kurallarıyla yönetilmesinin mutluluk getirmediğinden dolayı yüz yıllardır yönetim arayışları olmuş olabilir mi?
Yani sosyalizm, komünizm, demokrasi ve diğer yönetim arayışları bundan dolayı olabilir mi?
Bütün bunlar ne olursa olsun, Suriye ye müdahale ve İslam ülkelerine müdahaleye karşı aynı din içinde bütünlük yaratıp emperyalizme karşı durma birlikteliğini sağlamıyor.
Bundan dolayı oralarda bir Vietnam direnişi,Küba direnişi,bir Türkiye kurtuluş savaşı direnişi çıkmıyor.
Yani sadece dindar olmak ülkenize yapılan emperyalist saldırılara karşı durmanıza yetmiyor.
Bundan dolayı olayı sadece petrole bağlamak doğru değil.
Arap İslam anlayışının o coğrafyada insanları uyuşturmasının nedenlerini araştırmak gerekiyor.
Bu uyuşuk insanlar kendi İslam anlayışlarıyla sürünmeye ve emperyalistlerin ölüm kobayları olmaya devam edeceklerdir.
Bu coğrafyada ne demokrasi, ne insanlık, ne de kadın hakkı olur.
İslamın mistik uyuşturucu etkisi yaratan yanıyla, bu ülkeler bir yüz yıl veya tahmin bile edilemeyecek sürelerde birbirlerini boğazlamaya devam edecek olup o cehalet bataklığına gireni de boğacaktır.
Ülkemizde Arap İslam anlayışına özenenler,cehalet bataklığına giden yolu cazip gösterenler, bu ülkelerin bu gün yaşadıkları içler acısı durumlarından ders alamayacak kadar cahil olabilirler mi?
Suriye de emperyalizme birazcık direniş gösteren, birazcık insan hakkı, laiklik diyen güçlere bile tahammül edemeyen gerici yobaz çağ dışı İslam anlayışı orayı da yok etmek için, gerici yobaz çağ dışı kravatlı talebanları kendine ortak ederek saldıracaktır.
Bütün bunları yüz yıl önce gören ve buna karşı laik Cunmhuriyeti,kadın haklarını savunan Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha 30 ağustos zafer bayramına giderken saygıyla selamlıyorum.