Daha çok 7 yaş altı çocuklarda görülür ve tanı okul yıllarında daha net saptanır. Çocuk arkadaşlarıyla sağlam ilişkiler kuramaz, verdiği sözü unutur, çalışmalarında dağınıktır, sık sık eşyalarını (kalem, silgi ) kaybeder. Bu durumla baş etmek kendi başına çok zordur.

Çocukta, kişiliğin oluştuğu dönemlerde böylesi güç bir durumla başa çıkacak bilgi ve tecrübe olmadığı için yardıma gereksinimi olacaktır. Yardım göremezse istenmeyen durumlar çocukta davranış olarak yerleşir. Dikkat Eksikliğinde(DEHB)çocuk;

Uzun Süre odaklanması gereken ödevlerini bitirmede zorluk yaşar,
Sürekli, işlerini yarım bırakır, zamanı boşa harcar, çalışmalarında düzensizdir, ayrıntılara dikkat etmez, önemsenemezlik veya sorumsuz davranışları vardır.

Ayrıca, konuştuğu konularda dağınıklık, daldan dala atlama, aklını yaptığı işe vermeme, ufak sebeplerden dikkatinin dağılması ve uzun süre konsantrasyon sağlayamama görülür.

Sabırsızdır, örneğin öğretmen sorusunu tamamlanmadan cevap için fırlar. Aşırı konuşur, soruları hiç bitmez. Sessiz olmayı gerektiren etkinliklerde yerlerinde duramaz sıkılırlar, çevreye ve kendilerine rahatsızlık verirler.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite istikrarlı tedavi sonucu çocuğun okul, iş ve diğer sosyal hayatta yükümlülüğünü yerine getirebilmesine yardımcı olur. Tedavinin başarısı ebeveynin ve çocuğun bu konuda eğitilmesi ile daha başarılı sonuç verir.

DEHB için ilaç tedavisi

Davranış yönetimi Tedavisi