Öykü Altuntaş / Istanbul, 2 Aralık () - Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kızı Max’ın doğumunu eşi ile birlikte kızlarına yazdıkları bir mektupla duyururken, Facebook hisselerinin de yüzde 99’unu bağışlayacaklarını açıkladı.

Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan’ın yeni doğan kızları Max’e yazdığı ve Zuckerberg’in Facebook hesabından paylaştığı mektupta dev sosyal medya platformunun kurucusu, şirket hisselerinin “gelecek nesillerin eşit fırsatlara sahip olması ve insanlığın potansiyelinin daha ileri seviyelere taşınabilmesi için" Chan Zuckerberg İnisiyatifi’ne bağışlanacağını söyledi.

Çiftin daha önce kurduğu Chan Zuckerberg İnisiyatifi, teknolojinin değişim için inşa edilmesi ve sağlık, eğitim, araştırma ve enerji gibi alanlarda insan potansiyelini ilerletmek ve eşit haklar sağlamayı amaçlıyor.

Zuckerberg mektubunda kızına ve Facebook'un dünyaya yayılan üyelerine şöyle seslendi:

“Bu dünya, kuşağımızın hastalıkları iyileştirerek, öğrenimi bireyselleştirerek, temiz enerjiyle çalışarak, insanları birbirine bağlayarak, güçlü toplumlar kurarak, fakirliği azaltarak, eşit haklar sağlayıp milletler arasında anlayışı yayarak insan potansiyelini arttırabileceği ve eşitliği teşvik edileceği bir dünya.”

Facebook hisselerinin yüzde 99’unun, 45 milyar dolar gibi bir rakama işaret ettiği tahmin ediliyor.

Zuckerberg ve eşinin mektupta ifade ettiği gibi, bağışlanan para ilk etapta yeni tedavilerin geliştirilmesi amacıyla ve eğitim alanında kullanılacak.

Çift, Chan’ın hamileliği boyunca gördükleri sevgi ve destek için teşekkür ederken, Facebook kullanıcılarına, “Max ve tüm diğer çocuklar için hep birlikte böyle bir dünyayı inşa edebileceğimiz umudunu bize aşıladınız” dedi.