Io Chokona / 12 Ekim () - Yunanistan'da, Ankara katliamını protesto için Cumartesi günü yapılan gösterinin ardından, bugün de iki yürüyüş birden yapılacak.

Ankara’da Cumartesi günü gerçekleşen ikiz bombalı saldırıyı protesto etmek üzere, sivil toplum kuruluşları ve sol bloku oluşturan partilerin çağrısıyla Atina ve Selanik halkı yine sokaklara çıkıyor.

Protestocu gruplar bugün saat 18.30’da Atina’nın Sintagma Meydanı’nda, saat 18.00’de de Selanik’in Kamara durağında protesto gösterileri düzenleyecek. Gösterilerin ardından protestocu grupların, Atina'da Türkiye elçilik binasına ve Selanik'te konsolosluk binasına doğru protesto yürüyüşü yapmaları bekleniyor.

Çağrıyı iktidar partisi Syriza yapmıştı

Yunanistan'da Cumartesi günü düzenlenen protesto gösterisi için çağrıyı iktidar partisi Syriza yapmıştı. Syriza Partisi Merkez Komisyonu'nun Cumartesi günü düzenlediği toplantının açılışında Ankara'da barış yürüyüşü öncesinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulunulmuş ve şu açıklama yapılmıştı:

"Erdoğan hükümeti Türkiye ve civarındaki bölgelerde demokrasiye ve barışa karşı düzenlenen devamlı saldırılar konusunda hesap vermelidir. Etrafımızda hüküm süren terör rejimine tek cevap, demokrasinin ve barışın galip gelmesi için mücadeleye devam etmektir. Herkesi bugün saat 18.00'de Sintagma Meydanı'nda düzenlenecek protesto gösterisine çağırıyoruz."

Atinalılar Cumartesi günü Ankara katliamını protesto etmek için Sintagma Meydanı'nda toplandı. Göstericiler saat 18.00'de Sindağma Meydanı'nda toplanıp sloganlar attıktan sonra Vasileos Georgiou'da bulunan Türk Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüş yaptılar. Polis kuvvetleri göstericilerin Büyükelçiliğe yaklaşmalarını engelledi.