Ersin Arslan / Kopenhag, 2 Eylül () - Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta dün gece polis ekibine yapılan saldırıda iki polis ve bir sivili yaraladıktan sonra gizlendiği adrese yapılan operasyon sonucu  yaralı olarak ele geçirililen 25 yaşındaki zanlının, terör örgütü IŞİD sempatizanı ve uyuşturucu taciri olduğu açıklandı.
Danimarka Polisi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Gözaltına alınan zanlı Bosna doğumlu olup, Danimarka vatandaşıdır; dört yaşından beri Danimarka’da yaşamaktadır. Millatu Ibrahim örgütü ile bağlantılı olduğu, IŞİD’e sempati duyduğu anlaşılmaktadır. Ancak Christiania’daki silahlı saldırının IŞİD bağlantılı olduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur" denildi.
Millatu Ibrahim örgütü 2012 yılında Mısır’a sığınan Mohamed Mahmoud liderliğindeki Almanya’nın Solingen kentinde kurulmuş, Suriye iç savaşında cihatçıların yanında yer almıştı.
Polisten yapılan açıklamada olayın, zanlının Christiania’da günlük organize esrar satışından elde edilen hasılat ile bölgeden çıkmaya çalışması sırasında meydana geldiği belirtildi.
Bir ağır iki polis ile bir sivili yaralayan zanlı hakkında öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu ticareti ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından soruşturma yürütülüyor.
(Fotoğraflı)