Öykü Altuntaş / Istanbul, 7 Aralık () - ABD, öncülüğünde IŞİD'le mücadele eden koalisyon savaş uçaklarının Suriye ordusuna ait Deyr ez Zor'daki askeri kampını vurduğu ve dört askerin ölümüne sebep olduğu haberlerini yalanladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk, bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada koalisyon güçlerinin, iddia edildiği gibi Suriye Deyr ez Zor’da askeri üssünün olduğu bölgeyi çevreleyen 55 km alan içinde herhangi bir hava operasyonu gerçekleştirmediğini söyledi.

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü, ABD ordusundan Albay Warren da, "Dün vurduğumuz bölgede insan yoktu. Sadece petrol kuyularını vurduk" dedi.

"Siviller de öldürüldü"

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD kontrolündeki bölgeye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki kampın bombalanması ile koalisyon güçlerinin ilk kez rejim askerlerini öldürdüğünün altı çizmişti. Olayda Suriye ordusuna ait dört askerin öldüğü, bunun yanında 13’ünün yaralandığı ifade edilmişti.

Ayrı bir koalisyon saldırısında sivillerin de öldüğü belirtilirken, bir kadın ve çocuklarından ikisinin saldırıda öldürüldüğü açıklanmıştı.

IŞİD karşıtı koalisyon saldırılarına devam ediyor

Bu arada, IŞİD karşıtı koalisyon güçleri Suriye ve Irak’ta operasyonlarını sürdürüyor.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü'nün (CJTF-OIR) açıklamasına göre, koalisyon güçleri Suriye’de Rakka dahil 12 hedefe saldırıldı.

Irak’ta da 17 hava saldırısında Musul ve Ramadi’nin de aralarında olduğu kritik bölgelerde, IŞİD için stratejik öneme sahip birimler, taktik birlikleri, saldırı pozisyonları, komutanlık, kontrol noktaları ve binalar hedef alındı.

ABD: Irak’ın onayı olmadan askeri desteklemiyoruz

IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk ayrıca, Türkiye’nin Irak topraklarına asker konuşlandırdığı haberlerinin ardından, dünh gece geç saatlerde Resmi Twitter hesabı üzerinden ABD’nin bu adımı onaylamadığını duyurmuş ve “Irak onayı olmadan askeri desteklemiyoruz” açıklamasını yapmıştı.