Öykü Altuntaş / Abudabi, 1 Aralık () - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid bin Sultan el Al Nahyan, Rusya ile düzenlenen ortak bakanlık komitesi toplantısı açılışında yaptığı konuşmada, SU-24 Rus savaş uçağının Suriye’de Türkiye tarafından düşürülmesini kınadı.

Başkent Abudabi’de 27 Kasım’da düzenlenen ve Abdullah bin Zayid’in başkanlık ettiği Rus-BAE ortak bakanlık toplantısında konuşan Şeyh Abdullah, “son günlerde birçok ülkeyi sarsan bir dizi terör saldırısını kınadığını” belirtti.

Emirlik’in Dışişleri Bakanı, Sina Yarımadası’nda IŞİD’in üstlendiği bir saldırıyla Mısır’da Rus uçağının düşürülmesinin yanında, “son olarak Suriye’de Rus askeri uçağın düşürülmesini kınadığını” vurguladı, ancak açıklamasında uçağın Türkiye tarafından düşürüldüğüne yer vermedi.

Rusya Ticaret ve Endüstri Bakanı Denis Manturov’nun da Rusya delegasyonunu temsil ettiği ve Devlet Bakanı Dr. Sultan Al Jaber’in yanında iki ülkeden üst düzey yetkili ve temsilcilerin katıldığı beşinci BAE-Rus bakanlık komitesi toplantısında, Rusya ile ekonomik, ticari ve yatırımlara ilişkin işbirliğinin arttırılması ve karşılıklı dostane ilişkilerin sürdürülmesi konuşuldu.

(Fotoğraflı)