Brüksel, 2 Aralık () - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Brüksel’de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile buluştu ve ABD Büyükelçiliği'nin ifadesiyle “Türkiye'nin Rusya ile diyalog arzusu” ve IŞİD ile mücadeleyi görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yer verilen açıklamada, görüşmenin ABD Başkanı Barack Obama ile Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında Paris’te gerçekleşen temasların devamı niteliğinde de olduğu ifade edildi.

İki bakan, IŞİD’le mücadele eden koalisyona paylaşımcı çabaların arttırılması ve Viyana’daki siyasi süreçlerin gelecek adımlarını konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, John Kerry’e Türkiye’nin Rusya ile diyalog arzusu hakkında bilgi verdi. Kerry’nin de Türkiye’yi bu konuda cesaretlendirdiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Ankara'nın Belgrad'da görüşme talebine olumlu baktıklarını belirterek, Çavuşoğlu ile görüşebileceği sinyalini verdi.   Lavrov ayrıca, Rusya olarak Türkiye'den öncelikli beklentilerinin sınırlarını teröristlerin geçişlerine kapatması olduğunun da altını çizdi.