James Archibald / Cape Town, 28 Ekim () - Nijerya ordusu, Boko Haram kamplarına yaptığı baskınlarda toplam 338 rehineyi kurtardı; baskın sırasında çıkan çatışmalarda 30 Boko Haram militanı öldürüldü.

Nijerya Ordu Sözcüsü Albay Sani Usman yaptığı açıklamada, orduya bağlı özel görev birliklerinin Bitta ve Pridang bölgelerindeki Bulajilin ve Manawashe köylerinin yakınlarındaki Boko Haram kamplarına baskın düzenlediğini belirtti. "Birliklerimiz 30 Boko Haram teröristini öldürdü" diyen Albay Usman'ın verdiği bilgilere göre, kamplarda rehin tutulan 138 kadın, 192 çocuk ve 8 erkekten oluşan toplam 338 rehine de kurtarıldı.

Ordu birliklerinin baskınlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirdiğini de vurgulayan Albay Usman, "Başarılı temizleme operasyonuyla, teröristlerin intihar eylemlerinin hedefindeki birçok insanın yaşamı da kurtarılmış oldu" dedi.

Boko Haram sekiz köylüyü öldürdü

Ülkenin kuzeydoğu bölgesinde ilerlemesini sürdüren Boko Haram, köylerini terkedip kaçmaya çalışan köylülere açtığı ateş ile sekiz köylüyü öldürdü. Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre, Boko Haram'ın Borno Eyaleti Başkenti Maiduguri yakınlarındaki Shuwa köylülerine yönelik baskınlarında yüzlerce köylü de ormanlık bölgelere kaçarak kurtulmayı başardı.

(Fotoğraflı)