Io Chokona / Atina, 14 Kasım () - Büyük sığınmacı akını altındaki Yunanistan'da güvenlik güçleri Paris saldırıları sonrasında "alarm durumuna" geçirildi.

Paris'te en az 127 kişinin ölümü ve 180 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıların ardından, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, durum değerlendirmesi için Hükümet'i acil toplantıya çağırdı.

Çipras'ın çağrısı sonrası "alarm durumu"na geçirilen güvenlik güçlerinin, özellikle sığınmacı akınına odaklanmaları istendi. Yunanistan hükümet kaynakları, Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçmek üzere ülkeye giren onbinlerce sığınmacının arasına İŞİD militanlarının da sızmış olabileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan taziye

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Paris’teki saldırılar üzerine Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ı arayarak ülkesinin desteğini iletti ve yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletmesini rica etti.

Başbakan Aleksis Çipras da, Paris'teki zincirleme terör saldırılarına ilişkin olarak Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Olayları büyük bir hüzünle izliyoruz. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor; bu zor anlarda Fransız halkına sonsuz desteğimizi belirtiyoruz.”

Hükümet Sözcüsü Olga Yerovasili de ERT devlet televizyonunda, “Fransa başkentinde yaşananları hakikatten şoke olmuş şekilde izliyoruz” dedi. Tsipras’ın François Holland’ a başsağlığı mesajı yolladığını söyleyen Yerovasili, “Yaşananlar yalnız Fransa için değil bütün Avrupa için çok zor” diye ekledi.