Gonca Yağcı / Londra, 2 Kasım () - Dünya basını, Türkiye'deki seçimleri yakından izlerken, sonuçları da kısa aralıklarla güncelleyerek okuyucularına iletti. İngiltere ve ABD'deki basın ve yayın kuruluşları seçimlerin sonuçlarını "iktidar partisinin beklenmedik bir zaferi" diye nitelendirerek, bu sonuçların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "yerini sağlamlaştıracağı" şekilde yorumladı.

Telegraph: Erdoğan'ın iktidardaki AKP'si zaferini ilan ediyor

Türkiye'nin iktidardaki partisi, pazar günü yapılan seçimlerde şok bir zafer ile parlamentodaki çoğunluğu kazandı. Bu zafer, Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü sağlamlaştıracak ve ülkenin otoriterleşmeye kayması korkularını artıracak.

BBC News: İktidardaki AKP yeniden çoğunluğu kazandı

Türkiye'nin Adalet ve Kalkınma Partisi, haziran ayında kaybettiği çoğunluğu kritik genel seçimde yeniden kazandı.

Guardian: AKP Türkiye'de tam çoğunlukla yeniden iktidar oldu

Türkiye'nin güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi AKP'nin seçimlerde tek parti hükümeti kurabilecek gücü kurmasıyla gücünü sağlamlaştırdı.

Türkiye'de beş ay içinde yapılan ikinci seçimler, AKP'nin Haziran ayında ilk defa tek başına iktidar olma çoğunluğunu elde edemediği sonuçların ardından giderek yükselen terör ve şiddet olaylarının içinde gerçekleşti.

Sky News: İktidardak AKP Türkiye seçimlerinde zaferini ilan etti

Türkiye'deki seçimler AKP'nin zaferi ile sonuçlandı. Oyların yüzde 49'u zor durumdaki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a döndü. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, "Bugün demokrasi ve halkımızın zaferidir" diye konuştu.

Independent: Cumhurbaşkaı Erdoğan sürpriz sonuçlarla oyların çoğunu alarak yerini sağlamlaştırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki genel seçimlerde kesin bir zafer kazanırken, partisi AKP, parlamentodaki sandalyelerin çoğunu alarak diğer üç muhalif partiyi mağlup etti.

CNN: Türkiye'nin iktidar partisi kazandı

Seçmenler Türkiye'nin iktidardaki partisi AKP'yi sürpriz bir sonuçla iktidara taşıdı. Genel seçimlerde büyük beri geri dönüş yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığını yaptığı AKP, tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa erişti.

Time: Türkiye'nin iktidar partisi seçimleri kazandı

Türkiye'nin iktidardaki muhafazakar partisi pazar günkü parlamento seçimlerinde, muhalefetin umutlarını suya düşürerek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini sağlamlaştırarak beklenmedik bir zafer kazandı.