Hüseyin Aslıyüce / Minsk, 9 Mayıs () - Türk Hava Yolları (THY) Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası, vizesiz seyahat edilebilen komşu ülkesi Belarus’a yönelik sefer sayısını dört günden haftanın her gününe çıkartmayı hedefliyor.

 

THY'nin Minsk destinasyonunu tanıtmak üzere düzenlediği basın bilgilendirme gezisinde ülkenin tarihi ve kültürel yerleri tanıtıldı. Gezi’ye katılan THY Minks Müdürü Eyüp Atay, muhabirine yaptığı açıklama Belarus Devletinin Türkiye Cumhuriyetine vize uygulamadığını belirterek şunları söyledi:

 

"Halen, Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi olmak üzere haftada dört seferimiz var. Yaz saati uygulaması ile İstanbul’dan 13.35’te kalkan seferimiz var. Toplam 2 saatlik bir uçuş çok uzun değil. Hedefimiz, haftanın her günü uçarak sefer sayısını yediye çıkarmak ve ardından da yolcularımıza çeşitli sürprizler sunmayı planlıyoruz. Bunu gerçekleştirirsek sanıyorum iki ülke arasındaki ilişkiler sosyal ticari ve turizm alanında daha çok gelişecektir."

 

Eyüp Altay10 yıldır bu hatta uçtuklarını belirterek, "Minsk hattı 2006 yılında uçmaya başladığımız bir nokta. Bu sene 10. Yılını kutlayacağız. Hafta dört kez karşılıklı uçuyoruz. 2014 yılı Haziran ayından beri Türk yolculara vize uygulanmıyor. Karşılıklı olarak 30 güne kadar vize muafiyeti var" dedi.

 

Türkiye’den gelecek turistlere için burada bekledikleri her şeyi bulabilme imkanları oluğunu belirten Atay, "Güzel bir ülke; özellikle, koruma altında olan park ve ormanları var. Minsk mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Hem tarihi özellikleri var. Eğlence ve diğer ilgi alanlarında da iddialı bir nokta" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

"Türk Hava Yolları, biliyorsunuz, dünyanın en çok noktasına uçan hava yolu. Bizim uçtuğumuz diğer havayollarının uçmadığı noktalardan yolcu alıyoruz. Ama şu an Türkiye ötesinden Ortadoğu ağırlıklı uzak doğu Çin pazarında yolcular geliyor. İş adamları bayi toplantıları ve münferit yolculardan potansiyelimiz var."

 

Görüntü dökümü:

- Minsk şehiriden görüntü

- Minsk Havalimanında Rusça İstanbul yazısı görüntüsü

- Yolcuların boarding işlemi yapma görüntüsü

- THY Minsk müdürü Eyüp Atay röp.

- Genel ve detay görüntü