Turan Kasap / Priştine, 27 Temmuz () - Arnavutluk'un sahilerindeki en güzel adlardan biri olan Sazan Adası'na ve oradaki eski askeri üse 68 yıldan sonra ilk kez dün ilk türstiler ayak bastı. 

Arnavutluk Devlet Başkanı Enver Hoca 1947 yılında, Aranavutluk sahiline yakın  ve Adriyatik denizinin en güzel adasından birini oluşturan Sazan adasında askeri üs inşa etikten sonra, askeri presonel dışında hiç kimise adaya ayak basamadı.

Sazan Adası'ndaki askeri 10 yıl önce üs kaptıldı ve Arnavutluk Turizm Bakanlığı'na devredildi. Turistler için 68 yıldan sonra ilk kez açılan Sazan Adası'nı, 140 turist ziyaret etti. İlk turistler bir askeri vapurla gittikleri Sazan Adası'ndaki eski asekeri üsü olduğu gibi, doğal güzlikleri gördüyer.

Sazan adasındaki eski askeri üsün restorasyonunu yapan Litoral Francez, turstilere o zamanlarda büyük önemden olan askeri üs konsunda bilgi verdi. Turizim Bakanlığı , Sazan adasına  ilk turstlerin ayak basmasıyla ilgli yaptığı açıklamada bu turun bir ilk oluşturduğunu vurgularken, adada, restore edilmiş askeri üsün müzeve otel olarak olarak kulanılacağını ve adanın en güzel yerlerinde başka otlerin inşasına başlandığını söyledi.

Bakanılık şimdlik günde Ada'yı ancak 200 turistin ziyaret edebilceğini bildirken, bir ay sonra bu sayının 1,000'e yükseleceğini açıkladı. Bütün Avrupadan büyük taleplerin olduğunu belirtilen Sazan Adası'nda kalacak yer olamadığı için geziler şimdilik "günübirlik" yapılabiliyor.


Görüntü Dökümü
---------------------------------------
- 68 yıl sonra ilk turistler bir askeri vapurla Sazan adasına hareket ediyor
- Varupradan görüntüler
- Vapur szan adasına yaklaşırken
- Turistler
- Sazan Adası'ndaki eski askeri üssün görüntüler,
- Ada'dan genel görüntüler


FEED