ALMANYA'nın Bremen kentinde cumartesi günü verilen terör alarmı bir alt seviyeye düşürüldü. Kent merkezinde polis tarafından güvenlik önlemleri ise amaçlı devam ediyor. Polis halen şüpheli kişi ve araçları durdurup kontrol ediyor, bazı ev derneklere ise baskın düzenliyor.

Bremen Eyaleti İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer, Emniyet Müdürü Lutz Müller ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kentteki son durum hakkında bilgi veren senatör, "Güvenlik seviyesi düşürüldü ancak hala tedbiri elden bırakmadık" dedi.

Gelen ihbar üzerine kentte Cuma günü terör alarmı verildiğini ve bazı yerlere baskınlar düzenlendiğini belirten İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer, bir kişinin gözaltına alındığını, Lübnan uyruklu bir kişinin de arandığını açıkladı. Ulrich Mäurer kentteki tüm Sinagogların da şu an polis tarafından gelecek bir saldırıya karşı korunduğunu, saldırı tehlikesinin ise halen devam ettiğini dile getirdi.

Senatör şimdiye kadar IŞID'a katılmak üzere Bremen'den 19 kişinin Suriye ve Irak'a gittiğini tespit ettiklerini de belirtti.