DIŞ HABER -

Almanya’da Neo Nazilerin Mülteci kamplarına saldırıları Danimarka’ya da sıçradı. Djursland bölgesindeki mülteci kampına Molotof atıldı, araçlar yakıldı duvarlarına gamalı haç çizildi. Gece saat 02.15’de meydana gelen saldırıda yaralanan olmadı.

Avrupa’daki mülteci akını nedeniyle Almanya’da başlayan Neo Nazi saldırıları Danimarka’ya da sıçradı. Ülkenin Djursland bölgesindeki Trustrup mülteci kampına yapılan molotoflu saldırıda araçlar yakıldı, binanın duvarlarına gamalı haç çizildi. Neo Nazi kuruluşu Danimarka Ulusal Sosyalist Birliği (DNSB) üyeleri tarafından gerçekleştirildiği sanılan saldırı sırasında binanın garaj bölümündeki duvara sprey boya ile “DNSB- İLK UYARI” yazıldı. Binaya ait minibüs ateşe verildi. Olay sırasında yaralanan olmadığı bildirildi. Bölge Emniyet Müdürlüğünden Komiser Vagn Martinussen “suçluları bulmak için elimizden gelen azami gayreti göstereceğiz. Ayıca bölgede devriye gezen polis sayısını arttıracağız” dedi.

Değişik ülkelerden 120 mültecinin kaldığı kampın daha önce de üç kez saldırıya uğradığını belirten emniyet yetkilileri, bu kez, duvarlara gamalı haç çizilmesinin işin ciddiyet boyutunu ortaya koyduğunu söylediler.

Saldırının, bölgede yaşayan Göçmenler ve Danimarkalıların birlikte mülteciler için yardım topladığı ve yardımları kampa teslim ettiği gün meydana gelmesi dikkat çekti. Bölge halkı, kampın daha öncede saldırıya uğramasına rağmen gerekli önlemlerin alınmamasını eleştirerek, Almanya’da yaşanan olayların Danimarka’da da yaşanmasından endişe duyduklarını söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

TV KAYDI

Yanan araçları

Duvarlardaki yazılar

Mülteci kampı

Haber: Ünsal TURAN / KOPENHAG ()