Merkezi Almanya'da bulunan gurbetçi Türk vatandaşların kurduğu Avrupa Yetim-Der Somali ve Doğu Afrika ülkeleri ile Avrupa'daki binlerce göçmen ve mülteciye acil yardımda bulunuyor. Avrupalı gurbetçilerimiz Somali'nin başkenti Mogadişu'da Tremişu Kampında yaşayan 4000 e yakına göçmene Somali Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi sağlık çalışanlarının sıcak yemek sağladığı projeye destek oldu.  Ramazan programı çerçevesinde sıcak  yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi sağlık personelinin kendi imkanları ile her gün 4000 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştirdiği Tremişu kampında toplanan açlık ve kuraklık nedeniyle evlerini terk etmiş  göçmenlerin sıcak yemek ihtiyacına destek olan dernek, bayram sonrası gerçekleştirilecek yardım projesiyle kampın ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışmalara başladı.

Avrupalı Gurbetçilerin Kıtalararası Yardım Seferberliği 

Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimizin  aralarında para toplayarak ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet sağlayan özellikle yetimlerin ihtiyacını karşılayacak projelerle  çalışmalarını 2012 de başlatan Avrupa Yetim-Der şimdi Uluslararası faaliyet gösteren bir yardım kuruluşu 

Somali'de Ramazan ayı programında sıcak yemek dağıtımına destek olan Avrupa Yetim Der Balkanlar ve Avrupa'daki göçmen ve mültecilerin de ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Mogadişu'nun 10 km dışındaki Tredişu kampına sıcak yemek dağıtımı ile ilgili olarak Türk Sağlık personelinin yürüttüğü kampanya ya destek olan kuruluş Avrupa'da yaşayan üye ve gönüllü gurbetçilerin desteği ile Doğu Afrika'daki kuraklık etkisinde olan bölgelere yardımlara devam edecek.

Kuruluşun başkan yardımcısı Hüseyin Ateş, Suriye savaşıyla Avrupa'da patlak veren mülteci krizine seyirci kalmadıklarını ve Avrupa'da mültecilere yardım kartları dağıtarak onların gıda ve giyecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek Afrika'da  yaşanan açlık tehdidi karşısında bu bölgeye de gıda yardımlarıyla destek olamaya çalıştıklarını vurguladı.

Görüntü Dökümü:

- Yardım dağıtımı hazırlık ve dağıtım

- Barakada yemeklerin hazırlanışı

-Bekleyen göçmenler

-Dağıtımdan detaylar