Almanya'nın Köln kentinde 50 yıldır hizmet veren ve Avrupa'nın ilk camilerinden biri olan Barbaros cami kılınan son cuma namazından sonra kapandı. Milli Görüş Teşkilatı'na bağlı olan caminin kapanma nedeni ise mülkünün İtalyan asıllı bir kişiye satılması olarak belirtildi.

Cami cemaatinin son derece üzgün olduğu son Cuma namazına çeşitli STK temsilcilerinin yanı sıra Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de katıldı. Başkonsolos Engin cemaate yönelik yaptığı konuşmada “Bugün hüzünlü bir gün olmanın ötesinde görevini yerine getirmiş, çok sayıda kişiye okulluk yapmış bir müessesenin görevini, bayrağı başka camilere verdiği bir gün olarak bu günü görmek istiyorum.

Buranın bir ibadethane olması kadar burada işçilerimizin bir araya gelip duygularını paylaştığı ve o ilk yıllarındaki yalnızlığı attığı bir müessese olması sıfatıyla biraz daha fazla bir hüzün yaratıyor.

50 yıl sonra toplumumuzun geldiği noktaya baktığımızda ise hüzünlenmemizin değil gurur duymamızın, mutlu olmamızın gerektiğini düşünüyorum. O yüzden de buranın yöneticilerine görevlerini misyonlarını layıkıyla yaptıkları için gurur duyuyoruz. Camide emeği geçen herkesten haklarını helal etmesini istiyorum” dedi. Caminin kapanacağını öğrenen Köln Şehir Müzesi geçtiğimiz günlerde caminin mihrabını ve mimberini sergilemek üzere müzeye taşımıştı.