Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB), Almanya’da yaklaşan seçimlerde Türkiye kökenli Alman vatandaşlarının da oy kullanmalarını teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlattı. Eylül ayında gerçekleştirilecek Federal Parlamento seçimlerinde Türk’lerin sandığa gitmelerini sağlamayı amaçlayan kampanyada Hacivat ve Karagöz figürleri kullanıldı.

“Hacivat ile Karagöz yine yollarda” adı altında yürütülen kampanya kapsamında, sokağa çıkan TBB’liler, sokakta karşılaştıkları vatandaşlara üzerinde Hacivat Karagöz figürlerinin bulunduğu kartpostallar dağıtarak, seçimlerde oy kullanmanın ne kadar önemli olduğunu anlattılar.

Hacivat Karagöz İlgiyi Artırdı

Her bir oyun önemine vurgu yapan TBB sözcülerinden Ayşe Demir, bu kampanyayla Parlamentoda AfD gibi göçmen, mülteci ve İslam düşmanlığı yapan partilerin daha az temsil edilmesini sağlamak için, Türkiye kökenli Alman vatandaşlarının seçimlere mutlaka katılmaları gerektiğini söyledi. Hacivat ve Karagözü, hemen her Türk’ün tanıdığı figürler oldukları için seçtiklerini vurgulayan Demir “Şu anda diğer partilerin politikasından memnun olmasak bile, seçimde oy kullanmamız çok önemli. Hacivat’la Karagöz kampanyamıza ekstra bir sempati kattı, ilgi kattı. İnsanlar rengârenk Hacivatlı Karagözlü kartpostallarımızı görünce daha bir ilgi gösteriyorlar seçim kartpostallarına. Bu kampanyaya seçimlere kadar devam edeceğiz, zaman zaman farklı bölgelerde kartpostallarımızı dağıtacağız ve insanları bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

TBB sözcüsü Ayşe Demir, seçimler yaklaşınca bu kez kostümlü gerçek Hacivat Karagöz figürleriyle kampanyayı sokağa taşımayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kartpostallarda, Hacivat’la Karagöz alışılageldiği gibi karşılıklı sohbet ediyor ve Hacivat Karagöze Almanya’da seçimler olduğunu hatırlatarak, oyunu kullanmayı unutmaması gerektiğini söylüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Sokaktaki kampanya çalışmalarından görüntüler

-Röp. : TBB Sözcüsü Ayşe Demir