Filiz Yavuz / Madrid, 29 Haziran () - Brezilya’da Senato, savcılığın yolsuzlukla suçladığı Devlet Başkanı Michel Temer’in emek reformu öneren yasa tasarısını kabul etti. İşçi Partisi lideri oylamanın meşru olmadığını söyledi. Muhalefet partileri ve sendikalar aralarında emek reformunun da bulunduğu Temer’in ekonomik paketine karşı yarın greve çıkıyor.
Brezilya Senatosunun Anayasa, Adalet ve Yurttaşlık Komisyonu (CCJ) 13 saatlik görüşmelerin ardından sendikalar ve muhalefet partileri tarafından reddedilen emek reformunu 16’ya karşı 9 oyla kabul etti. 1 kişinin çekimser oy kullandığı bildirildi. 
Görüşmelerin başında konuşan İşçi Partisi lideri Lindbergh Farías oylamanın meşru olmadığını söyledi. Farías başkan Temer’in adaleti engellemek ve suç çetesi kurmaktan hakkında soruşturma yürütülürken onun önerdiği emek reformunun oylanmasının “absürd” olarak tanımlayarak herkesi yarınki greve katılmak üzere sokağa çağırdı.
Sendikalar yarın emek reformunu da içeren ekonomik pakete karşı greve çıkacak.
Brezilya ekonomisini canlandıracağı öne sürülen emek reformu, sendikalar tarafından çalışanların ve emeklilerin haklarının tırpanlanacağı gerekçesiyle eleştiriliyor.