Londra merkezli çalışmalarını yürüten Türkiye araştırmaları merkezi CEFTUS (Centre for Turkey Studies) Ortadoğu’daki çocukların karşı karşıya kaldığı dramı Danimarka eski başbakanı ve‘ Çocukları Kurtarın’ (Save the Children) vakfı CEO’su Helle Thorning Schmidt ile görüştü

CEFTUS Başkanı İbrahim Doğuş, yaptığı görüşmede Save the Children Vakfı’nın bölge çalışmalarına daha fazla önem vermesi çağrısında bulundu.

Türkiye ve Ortadoğu’ya yönelik kapsamlı çalışmalar yürüten İngiltere merkezli CEFTUS, Ortadoğu’daki savaş, salgın hastalıklar, açlık ve susuzluğun pençesinde yaşayan ve her gün ölümle burun buruna gelen çocuklar için harekete geçti.

CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş konu ile ilgili olarak uluslararası faaliyet gösteren, dünyadaki en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan ‘Çocukları Kurtarın’ vakfı CEO’su Helle Thorning Schmidt ile bir araya geldi.

İki organizasyonun direktörü Schmidt ve Doğuş Ortadoğu’daki çocukların geleceği ile ilgili kaygılarını dile getirdi ve bu dramı sona erdirmek için çalışmalarını devam ettireceklerini dile getirdiler.