Mehmet UZUN-DELMENHORST, 27 Haziran () - Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Delmenhorst kentinde ilk kez belediye Ramazan Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi. Delmenhorst Belediye Başkanı SPD'li Axel Jahnz tarafından verilen resepsiyona cami başkanları, kilise temsilcileri, dernek başkanları ile parti temsilcileri katıldı.

Belediye binasında verildi

Belediye binasında verilen resepsiyonun açılış konuşmasını belediye başkanı Jahnz yaptı. Jahnz belediyede ilk kez Müslümanların bayramı için bir organizasyon yapıldığını, bundan da mutlu olduklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Axel Jahnz, “Tüm Müslümanların şeker bayramını kutluyorum” dedi.

Türkler adına ise konuşmayı Delmenhorst İl Genel Meclis Üyesi Murat Kalmış yaptı. Kalmış, daha önceki belediye başkanlarının söz vermesine rağmen belediyede bayram resepsiyonunun verilmediğine ve bunun kendilerini çok üzdüğüne dikkat çekti. Kalmış yaptığı açıklamada, “Almanya'da bir çok ilde bayramlaşma bir geleneksel hale geldi. Bizim kentte ise ilk kez oluyor. Belediye başkanına teşekkür ediyorum” dedi.

Kuran-i Kerim okundu

Bayram resepsiyonunda yapılan konuşmaların ardından Engin Doğan tarafından Kuran-i Kerim okundu. İlk kez belediye binası koridorlarında Kuran-i Kerim sesi yankılandı. Alman davetliler Kuran-i Kerim okunurken pür dikkat dinledi. Resepsiyonun son bölümünde belediye başkanı Türk davetlilerin yanına giderek hepsiyle bayramlaştı. Mevlana Camisi Basın Sözcüsü Ahmet Arslan, “Bu resepsiyon bizi çok mutlu etti. Daha önce talep etmemize rağmen bunu gerçekleştirememiştik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüntü dökümü

-Resepsiyondan görüntüler

-Belediye Başkanı Axel Jahnz'ın görüntüleri

-Murat Kalmış'ın görüntüleri  ve açıklamaları

-Ahmet Arslan'ın açıklamaları