Kosova Bayrağı’nın Eurovision Şarkı Yarışması’nda; Kırım, NagoraKarabağ, Bask Bölgesi ve IŞİD bayrağı ile aynı yasaklı listede yer almasına gelen tepkiler ardından, EBU ve Eurovision yetkilileri Kosova’dan özür diledi. Ancak yönetim yasak listesinden Kosova bayrağını kaldırmadı.

Kosova adına Eurovision’a tepki mektubu gönderen, geçici görevde bulunan Kosova Dış İşleri Bakanı Perit Selimiye Eurovision’u örgütleyen yetkililer ve EBU Genel Müdürü Ingrid Deltenre tarafından özür mesajı geldiğini açıkladı.

EBU Genel Müdürü Ingrid Deltenre gönderdiği mesajında bu evrakın yanlışlıkla yayınlandığına işaret ederken, EBU’nun örgütleyiciden hemen bu evrakın kaldırılmasını istediği belirtildi. Verilen rahatsızlığın bilincinde olduklarını belirten Deltenre, bayrakların kullanılmasıyla ilgili resmi talimatın yayınlandığını bildirdi. Buna karşılık, yasak ülke bayraklarının kullanılması listesini yayınlayan Globe Arena ve AXS sitelerinden Kosova bayrağını listeden çıkarmadı. Eurovision yetkilileri , “Eurovision” şarkı yarışmasında katılımcı 42 ülkenin ve Birleşmiş Milletler Örgütü üye ülkelerinin bayraklarına festival süresince kullanılmasına izin verileceğini bir kez daha yineledi.