DIŞ HABER -

Taner Tüzün Nürnberg, 9 Şubat () – Almanya’nın Nürnberg kentinde 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren Glabol Veliler Derneği, uyuma yaptıkları katkı nedeniyle,1917-1990 yılları arasında yaşayan ve tüm varlığını Yeşiller Partisine hayır işleri için bağışlayan Lina Schneider” ödülü ile mükâfatlandırıldı. Glabol Elternverein binasında gerçekleşen törende, Bavyera Yeşiller Milletvekili Verena Osgyan, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır ile diğer davetliler hazır bulundu. Veliler Derneği idare heyeti Başkanı Cemalettin Avcı, Musa Tamer, Mina Wilhelm ve Edi Karia bin Euroluk sembolik çeki alkışlar arasında Milletvekili Verena Osgyan’ın elinden aldılar.

ÜÇÜNCÜ ÖDÜL

Başkan Cemalettin Avcı, ödülü, üçüncü kez almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şunları söyledi

“İlk ödülümüzü 2010 yılında Nürnberg Büyükşehir belediyesinden aldık. Ardından 2011 yılında zamanın Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk tarafından ödüllendirildik. Deneğimizde yılda 120 değişik ülke, inanç ve kültürden öğrenci ders görüyor. Dersler dışında topluma uyumda destek oluyoruz. Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin birlikte yaşayabileceklerini göstermek için toplu olarak bir sinagog ziyaret edeceğiz. Ödül aldığımız için mutluyuz.”

ÖDÜLÜ HAK ETTİLER

Yeşiller Bavyera Milletvekili Verena Osgyan ise yaptığı konuşmada Glabol Veliler Derneğinin ödülü hak ettiğini ve bu ödülü kendilerine vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cemalettin Avcı yanında idare heyeti üyeleri olduğu halde ’ ya konuşuyor

1000 Euro luk çek veriliyor

Cemalettin Avcı Almanca konuşuyor

Yeşiller Milletvekili Verena Osgyan konuşuyor

Başkonsolos Ece Öztürk’ün takdir belgesi