Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ (IŞİD) kontrolündeki Başika kasabasına sabah saatlerinde operasyon başlattı.

Operasyon yapılan bölgenin Türk güçlerinin bulunduğu noktaya 15 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor. Musul Operasyonunun ikinci aşaması olan Başika harekatı bugün sabah 06.45 sıralarında Peşmerge Özel Kuvvetleri Zerevani güçleri tarafından başlatıldı.

Operasyon peşmerge güçlerinin zırhlı araçlarında Başika'ya doğru ilerlemesiyle başladı. Başika Operasyonunu Zerevani Kuvvetleri (Özel Kuvvetler) Komutanı Aziz Weysi sahadan yönettiği belirtiliyor. Operasyonun ilk aşamasında DEAŞ (IŞİD)'in elinde bulunan köylere top atışı yapıldı.

Top atışlarının ardından Zerevani birlikleri bölgeye hareket etti. Bölgede şuana kadar DEAŞ (IŞİD) ile sıcak temas sağlanamadığı belirtiliyor. Operasyona Zerevani kuvvetlerine bağlı kadın peşmergeler de katıldı. Kadın peşmerge Merziya Bahattin, ilçelerini korumak için korkmadan her türlü savaşa katılacaklarını söyledi.

Nahide Şahap ise, 1 yaşındaki kızı Nüvini evde bırakıp savaşa geldiğini söyledi. Operasyona koalisyon uçakları havadan destek verirken, Amerikan birlikleri de sahada koordinasyon çalışması yapıyor.

 Felat BOZASLAN / ERBİL