Ekber Karabağ / Tahran, 13 Ağustos, () - İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 17. Uluslararası Yapı- İnşaat Fuarı'na, beraberindeki 20 kişilik heyetle katılan MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin, açılım yaşayan İran'ın Türkiye için önemli bir pazar olduğunu söyledi.


 

İran'ın inşaat sektöründe büyük ihtiyaçları olan bir ülke olması hasebiyle Türkiye için önemli bir pazar olduğunu kaydeden Güvercin,  MÜSİAD ve dolayısıyla Türkiye'nin İran'daki iş hacmini arttırmak için gayret sarf ettiklerini ifade etti.


 

Fuara Avrupa ve Çinli firmaların büyük ilgi gösterdiğinin altını çizen Güvercin, İran piyasasında bir açılmanın söz konusu olduğunu söyledi.


 

İran'ın aşağı yukarı bütün sektörlerde büyük potansiyeli olan bir ülke olduğunu kaydeden Güvercin, başlıca alanları inşaat, tekstil ve gıda sektörü olarak tanımladı.


 

Fuar alanında İranlı iş adamlarıyla ikili görüşmeler yapan MÜSİAD heyeti, 3 günlük İran temasları kapsamında İran Sanayi Odası ve Müteahhitler Federasyonu'nu da ziyaret etmeyi planlıyor.