Burcu Kısa Del Pino - Madrid - -Bu yıl ikincisi düzenlenen Cinema of Turkey akademik sinema festivali bu yıl Madrid Tai Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Cınema of Turkey, Elif Dağdeviren'in öncülüğünde İstanbul Üniversitesi ve farklı ülkelerdeki iletişim fakülteleri arasında, hem Türk sinemasını tanıtmak hem de sinema televizyon öğrencilerine kültürel etkileşim ortamı sunmak adına başlatılmış akademik bir etkinlik. İlki geçtiğimiz yıl Moskova'da düzenlenen festival bu yıl Madrid Tai Üniversitesinde dört ayrı Türk filmini tanıtacak.

27-29 Mayıs tarihleri arasında üç gün sürecek etkinlikte Kış Uykusu, Karışık Kaset, Soğuk ve Kelebeğin Rüyası genç sinemacılarla tanıştırılacak. Etkinliğin bugün gerçekleştirilen ilk gününde konuk olan, Kış Uykusu filminin prodüktörlerinden Zeynep Özbatur Atakan film gösteriminin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Zeynep Özbatur Atakan, Farklı ülkelerde takdir eden insanları görmek benim bu işi yapmamdaki en büyük motivasyonum. Birşey yapıyorsunuz ve aslında onu bulutlara yolluyorsunuz ve o bulutlardan size geri dönüş var. Ben de gördüm bende dokundum bende senin yanındaydım der gibi bir duygu dedi.

Öncülük ettiği etkinlikle Türk Sinemasının farklı kültürlerden farklı ülkelerden genç sinemacılara dokunmasına fırsat sağlayan Elif Dağdeviren, İstanbul Üniversitesinde ders vermeye başladıktan sonra festival fikrini hayata geçirdiğini, hem yerli filmlerimizi farklı ülkelerde akademik anlamda tanıtmak hem de bu vesile ile öğrencilerin kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Yeni bir etkinlik olmasına karşın çok iyi tepkiler aldıklarını ve gelecekte İstanbul ve Akdeniz Üniversitesinin yanında daha çok üniversiteyi dahil ederek festivali genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.