DIŞ HABER –

Ersin Arslan / Stockholm, 14 Şubat () – İsveç’in başkenti Stockholm’ün Fittja bölgesinde yapılan bir gösteride minibüs içindeki kişi açılan ateş sonunda ağır yaralandı. Gösteri kortejinde olduğu belirtilen minibüs içinde vurularak ağır yaralan kişi, ambulans helikopteri ile Karolinska Hastanesine kaldırıldı. İsveç İstihbarat Örgütünün olaydan haberdar edildiği öğrenildi.

Polise yapılan suç başvurusuna göre; olaylar, Fittja’da bulunan Türk derneği önünde Kürt göstericiler ile dernek üyeleri arasında çıkan kavga ile başladı. Kürt yanlısı göstericilerin Türk derneğine taş attıkları iddia edildi. Bölge Polis Müdürü Dan Andersson kendilerinin olayı görmediklerini, ancak polise, saldırı başvurusu yapıldığını belirtti.

Gösteri kortejinde bulunan minibüse başka bir araçtan en az iki el ateş edildi. Aracın silahlı saldırıdan sonra hızla olay yerinden kaçtığı belirtildi. Ateş açılan minibüsün polis teknikerleri tarafından incelendikten sonra olay yerinden çekildiği belirtildi. Polisten yapılan açıklamaya göre olay cinayete teşebbüs zannıyla soruşturulmaya başlandı.

İstihbarat Örgütü Basın Sözcüsü Fredrik Milder olaydan haberdar olduklarını, soruşturmayı polisin yürüttüğünü belirterek ‘‘Olayın politik saldırı olduğunu söylemek için henüz erken. Ancak gelişmeleri takip ediyoruz. Elde edebileceğimiz bilgilerle polise yardımcı olacağız’’ dedi.