İspanya’nın Endülüs Özerk Bölgesi’nde cumartesi gecesi çıkan yangın hala kontrol altına alınamadı. Alevler, UNESCO koruma listesindeki Doñana doğal parkını tehdit ediyor. Bu, geçen hafta Portekiz’deki 64 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan yangın faciasının ardından İberya yarımadasındaki ikinci yangın.

İspanya’nın Endülüs Özerk Bölgesi’nde, Huelva kentindeki turistik La Peñuela de Moguer beldesinde Cumartesi gecesi çıktı yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 200'den fazla birliğin, 15 yangın söndürme aracı ve 7 itfaiye uçağı ile müdahale ettiği yangının halen iki cephede aktif olduğu bildiriliyor.

Bölge UNESCO koruma alanı 

Alevler, UNESCO Dünya kültür Mirası ve Biyosfer Koruma Alanı listesindeki Doñana doğal parkına ulaşmak üzere. Bölgeden 2 bin kişinin yanı sıra bazı hayvanlar da tahliye edildi. Ancak yangının ve tahliyenin verdiği strese dayanamayan bir İberya vaşağının tahliyenin ardından öldüğü açıklandı.

Uzmanlar yangında sabotaj ihtimalinin üzerinde duruyor. Yerel basına göre yetkililer gün içinde yangını kontrol altına almayı umuyor, fakat bu tamamen rüzgara bağlı. Hafta sonu esen güçlü rüzgar yangının kontrol altına alınmasına izin vermediği gibi, turistik Matalascañas bölgesinde 50 bin kişinin mahsur kalmasına neden olmuştu.