Nafiz ALBAYRAK/ NEW YORK, () - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD militanlarının Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına ilişkin iddialar ciddiye aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını söyledi. 
Başkent Washington'da, Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kerry, IŞİD militanlarının Irak güçlerine karşı klor gazı kullanıp kullanmadığına ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Şu an için iddiaları doğrulayabilecek durumda değilim. Ancak şunu söyleyebilirim, bu iddiaları çok çok ciddiye alıyoruz. Bunları doğrulayıp doğrulayamayacağımızı belirlemek için ek veri ve bilgi toplama çabasındayız" dedi.
Kimyasal silah kullanımının uluslararası hukuka aykırı ve insanlık dışı bir uygulama olduğunu belirten Kerry, "Bu tür haberler stratejimizi değiştirmeyecek. Bu strateji içerisindeki yöntemleri elbette etkileyebilir, ama temel stratejimiz kesinlikle net. Koalisyonu adım adım Irak ordusunu destekleyecek ve IŞİD'e karşı önlemler alabilecek duruma getiriyoruz" diye konuştu.