BRÜKSEL, () - NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ilk gün oturumu sonrası açıklamasında, Karadeniz'de NATO varlığını artırma planlarını anlattı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD, İngiltere, Almanya ve Kanada'nın, yılın ilk aylarında ittifakın Doğu bölgesinde kurulacak çokuluslu kuvvetlere liderlik etme sözü verdiğini hatırlattı. Stoltenberg, “Rusya'nın davranışından kaygılıyız. Diyalog, tansiyon yüksekken daha fazla önem taşıyor. Müttefikler yakında NATO-Rusya Konseyi'nde büyükelçiler arası toplantısı yapmaya hazır ifadelerini kullandı.

NATO'nun Karadeniz bölgesindeki varlığını güçlendirmek istemesi meselesi üzerine de konuşulduğunu açıklayan Stoltenberg, bölgede Romanya önderliğinde çokuluslu bir askeri kuvvet oluşturulacağını ifade etti. Stoltenberg, “Memnuniyetle söylüyorum ki bazı ülkeler Karadeniz'de kurulacak kara, hava ve deniz güçlerine katkı sağlayacaklarını onayladı. Kanada, Almanya, Hollanda, Polonya, Türkiye ve ABD buna dahil şeklinde konuştu.