KKTC’de de yakından takip edilen genel seçimler bugünkü gazetelerde geniş yer buldu.

KKTC’de günlük yayın yapan Kıbrıs Gazetesi manşetten verdiği Haberde “AK Parti tek başına iktidar” başlığını attı. Haberde “Türkiye’de 26 Dönem Parlamentosu’nun üyelerini belirlemek üzere, dün sandık başına giden halk, beş ay önce yapılan seçimlerin aksine koalisyon değil Tek Parti iktidarına onay verdi” dendi.

Kıbrıs Postası ise “Türkiye Koalisyonu Reddetti” başlığını kullandı. Gazete haberinde “Türkiye’ de 7 Haziran seçimi sonrası ortaya çıkan koalisyon senaryoları ve ardından oluşturulan Seçim Hükümeti sonrası dün sandığa yeniden giden seçmen, AK Parti’ye oyların yüzde 49.2 sini vererek tek başına iktidar yaptı. Yüzde 87’lik yüksek katılım oranıyla halk, koalisyonu reddetti. Gazete Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasında Birlik kardeşlik vurgusu yaptığını ve her bir vatandaşı selamladı” ifadelerini kullandı.

Havadis gazetesi Manşetinden verdiği haberde “ AK Parti sildi süpürdü” yazdı. Gazete, AK Parti 7 Haziran 2015 seçimlerini aksine, ciddi bir oy patlaması yaşayarak, yeniden tek başına iktidar oldu. MHP çöktü HDP barajı ancak geçti, CHP yerinde saydı. AK Parti oyları 5 ayda yüzde 8 arttı.”denildi.

Halkın sesi gazetesi ise haberi “ AKP Ezdi Geçti” manşeti ile verdi. Haberin devamında ise “Türkiye bir kez daha AKP dedi. Türkiye sandığa gitti son sözü söyledi. Yine her iki kişiden biri AKP ye oy verdi. Oyları Haziran’daki seçime oranla yüzde 8.5 artıran AKP, 49.40 oyla tek başına iktidar çoğunluğa ulaştı.” İfadeleri kullanıldı.