Filiz Yavuz / Madrid, 29 Haziran () - Kolombiya’nın turistik kasabalarından biri olarak anılan Guatapé'de, 25 Haziran’daki tekne faciasının ardından başlatılan arama kurtarmaları halen sürüyor. Kırk sekiz dalgıç halen ulaşılamayan 1 kişiyi arıyor. Öte yandan kazada hayatının kaybedenlerin sayısı 8’e ulaştığı açıklandı.
"El Almirante” adlı turist teknesinin Guatapé barajında 25 Haziran’da batmasının ardından kaybolan 1 kişiye halen ulaşılamadı. Yetkililer 48 dalgıcın 35 yaşındaki Erika Quinchina’yı aradığını duyurdu. Yetkililer, kapasitesinden fazla yolcu aldığı için batan tekneden 158 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, facianın ardından ise 8 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu. Yerel basına göre ölenlerin kimlik tespit çalışmaları tamamlandı ve cesetler ailelerine teslim edilmeye başlandı. Kazadan yaralı olarak kurtulan iki kişinin ise hastanede tedavisinin sürüdüğü açıklandı.
Görgü tanıkları teknede kimsenin üzerinde can yeleğinin olmadığını söylemişti. Barajdaki balıkçılar ise aynı teknenin 3 ay önce de battığını iddia etmişti.