Enis TABAK/KOSOVA, () - TÜRKİYE Cumhuriyeti tarafından kurulan ve Kosova'nın değişik bölgelerinde faal olan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Prizren'de eğitim semineri düzenledi. Seminere Kosova genelinde Türkçe eğitim veren 400 Türk eğitimci katıldı.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından 2 yıldır düzenlenen eğitim semineri bu yılda geleneğini bozmadı. Prizren Kültür Evi Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine Kosova genelinde Türkçe eğitim veren 400 Türk eğitimci ile uzun yıllar Türkçe eğitime destek veren emekli Türk eğitimciler katıldı.

Tüm gün süren eğitim seminerinde Türkiye'den gelen Prof. Ziya Selçuk, 'Çağdaş Gelişmeler Işığında Öğretmen-Öğrenci Etkileşimi ve Sınıf İçi Uygulamalar' konulu bir konuşma yaptı. Kosova'nın değişik şehirlerinden gelen Türk eğitimciler bu tür seminerlerin düzenlenmesini Türk eğitimcileri açısından faydalı bulduklarını söylediler. Seminere katılan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı.

Seminere Türkiye'den gelen Yunus Emre Enstitüsü Müdür Yardımcısı Şeref Ateş ise : "Kültürel diplomasinin iki temel unsuru vardır; kültür ve eğitim. İkisinin de ortak özelliği aslında paylaşmak. Kültürel özelliklerimizi taşırken aynı zamanda o kültürden de ülkemize o kültürden bir parça taşımak. Bu anlamda da Kosova'dan alınacak kültürel unsurlar ve kültürel değerlerin oldukça fazla olduğunu gördüm" dedi.

Tüm gün süren seminer,akşam yemeği ile son buldu.