Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD / () - Meksika'nın başkenti Mexico City'de bir doğum evi ve çocuk hastanesi önünde patlayan bir gaz borusunun yol açtığı kazada detaylar gelmeye başladı. İlk belirlemelere göre dördü bebek 7 kişi hayatını kaybetti. Patlamada ayrıca 22’si çocuk 54 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Yaralıların çoğu bölge hastanelerine sevk edildi. Meksika hükümeti korkunç kaza ile ilgili bölgede doğal afet ilan etti.

Meksika basını Cuajimalpa adlı çocuk hastanesinde patlama öncesi 100 den fazla doktor, hemşire ve hasta yakınının bulunduğunu duyurdu. Bu kişilerden bazılarının halen enkaz altında kalmasından endişe eden yetkililer ordudan yardım isteyerek aramaları hızlandırılmasını istediler. Bölgeye ilk gelen itfaiye elemanları ise moloz yığınları arasında çok sayıdaki çocuğu vücutları kısmen yanmış şekilde kurtarmayı başardı.

Bölge valisi Miguel Angel Mancera basına yaptığı açıklamada patlamanın hastaneye yakıt sağlayan borulardan birinin patlaması sonucu meydana gelebileceğini söyledi. Patlamaya sebep olan üç kişinin polis tarafından gözaltına alındığıda gelen haberler arasında.