Ahmet İNCEL / MÜNİH ()-Almanya’nın Münih kentinde belediye görevlileri ve restoran sahipleri aşırı sağcı görüşe karşı bir kampanya başlattı.

Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre, kentteki lokallerde Neo-Nazilere bira verilmemesi için Münih Belediyesi ve Bavyera Otel ve Restoran Sahipleri Birliği (Dehoga) ortaklaşa eylem kararı aldı.

Kampanyaya katılan restoranlar girişlerine „Münih çok renklidir… Restoran ve Otellerde de“yazılı afişleri yapıştırarak, aşırı sağcı ve ırkçılara karşı çok kültürlü yaşamı destekleyici sinyal verecekler.

Neo-Nazilerin restoranlarında yaptıkları uygunsuz davranışlara son vermek isteyen restoran sahipleri, kampanyayı desteklediklerini söylediler. Kampanya bünyesinde 7 bin restoran sahibine mektup yazılacak ve Nazilere karşı nasıl davranacakları konusunda bilgilendirilecekler.

Bavyera Dehoga’nın sözcüsü Frank-Ulrich John, her türlü ırkçı ve yabancı düşmanı yaklaşımı reddettiklerini söylerken, restoran çalışanlarının ve müşterilerin çoğunluğunun yabancılar olduğuna dikkati çekti.

John „Onlarsız bizler iflas ederdik“ dedi.

Neo-Nazilere toplantı için restoranının salonlarını kiraya veren restoran sahiplerinin bira satma lisanslarının da iptal edilmesi için bira üreticileriyle bağlantıya geçileceği belirtildi.