Enis TABAK/PRİZREN,(Kosava), ()-Kosova'da 30 yıl önce kaçak olarak yapılan ev ve ruhsatsız dükkanların yıkılması sonucu aralarında çok sayıda Türkün de bulunduğu kişi kış ortasında evsiz ve işsiz kaldı.

Prizren Belediyesi Şehirleşme Müdürlüğü'nün önergesiyle geçtiğimiz hafta Ortakol semtinde ruhsatsız olduğu belirlenen 30 dükkan ve kaçak yapılan çok sayıda ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Evlerin ve dükkanların yıkılması sonucu dükkanlarda çalışan 100'e yakın kişinin işşiz kaldığı yıkımda çok sayıda Arnavut, Boşnak ve Türk asıllı aile belediyenin yıkımına isyan ediyor. 30 yıl önce ev yaptıklarını söyleyen Türk asıllı yaşlı bir kadın, evlerinin yıkılmaması için gözyaşları içerisinde belediye yetkililerine seslendi.

Prizren - Mamuşa yolu üzeri yer alan dükkanların yıkımına karşı çıkan ev ve dükkan sahipleri, belediye yetkililerinin kararının asılsız olduğunu iddia ettiler. Çok sayıda ev ve 30'a yakın dükkanın yer aldığı bölgede ağırlıklı olarak oto yedek parça dükkanları yer alıyordu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Prizren Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Levent Buş ise ev ve dükkanların ruhsatsız olduğunu söyledi. Kış ortasında evsiz ve işsiz kalan ev ve dükkan sahipleri konunun takipçisi olacaklarını söylediler.