KASIM ayında Rus Su-24 uçağının Türk jeti tarafından düşürülmesi sonucu hayatını kaybeden pilot Oleg Peshkov'un kardeşi Govorit Moskva radyosuna yaptığı açıklamada Türkiye'den herhangi bir tazminatı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Rusya'da Türkçe yayınlanan Gazetem gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre Kasım 2015'de hayatını kaybeden Rus pilot Oleg Peşkov'un kardeşi Pavel Peşkov, Türkiye'nin her türlü tazminatı reddedeceklerini bildirdi.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk hükümetinin Peshkov'un ailesine tazminat ödeme konusunu değerlendirmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

Peshkov'un kardeşi, "Tabi ki hayır, kimse Türkiye'den tazminat talep etmek istemiyor. Bizim aklımızdan hiç böyle bir şey geçmedi. Teklif etseler bile, kimse kabul etmeyecek. Bu küçük düşürücü, hatta korkunç" diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi ile ilişkilerin yeniden ısınmaya başlamasına katkıda bulunmak isteyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de, Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na bir ziyarette bulunarak, Peshkov'un ailesine Kemer'den ev verme kararı aldıklarını iletmişti.