Şam, 17 Ağustos, () - Suriye hükümeti, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne "ABD'nin öncülük ettiği koalisyonun Suriye vatandaşlarına karşı işlediği suçları durdurma" çağrısı yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye, BM Güvenlik Konseyi'ni barış ve güvenlik adına görevlerini yerine getirmeye; ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye vatandaşlarına karşı işlediği suçları durdurmaya çağırıyor," denildi.

ABD'yi beyaz fosfor kullanmakla suçladı

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı açıklamada, Şam yönetimi bir kez daha koalisyon güçlerini beyaz fosfor kullanmakla suçladı. Uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış olan bu kimyasalın, altyapıyı yok etmek ve sivilleri öldürmek için kullanıldığı savunuldu.

Bakanlık ayrıca, "Bu eylemler sistematik hale geldi. Koalisyon, en temel uluslararası kanunları ve insan haklarını ihlal ediyor," ifadelerinde bulunuldu.

"ABD bombardımanında 17 sivil öldü" iddiası

Şam yönetimi, ABD'nin kendilerinden izin almadan topraklarında hava operasyonu gerçekleştirmesine de tepki göstererek, bu tutumun sivil ölümlerine neden olduğunu belirtiyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, koalisyonun Rakka'da dün gerçekleştirdiği hava saldırıları sırasında 17 sivilin öldüğünü, onlarca sivil vatandaşın da yaralandığını iddia etti.