Esma ÇAKIR/ ROMA,(İtalya),() - VATİKAN Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, Papa'nın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kardinal Pietro Parolin, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devleti Başkanı Papa Francesco'nun Cuma günü Ankara'ya ulaşmasıyla başlayacak ziyaretin ana hatlarını Vatikan'ın resmi televizyon kanalı CTV'ye değerlendirdi.

Papa'nın Türkiye'ye her şeyden önce, kiliseler arasındaki dostluk, işbirliği ve diyalogu güçlendirmek için gittiğini belirten Kardinal Parolin, "Aynı zamanda güç durumda olan ve zulüm gören çok sayıda Hristiyan kardeşimizin kaderiyle ilgili endişelerini ifade etmek için gidecek" dedi.

Parolin ziyaretin gündem maddeleri arasında, dinlerarası diyalog ve buna bağlı olarak kınanması gereken, dinin manipüle edilmesi ve şiddet eylemlerinde Tanrı'nın adının kullanılması ile Ortadoğu'daki hassas durumun yer aldığını açıkladı.

Parolin, zorluklara rağmen Türkiye'de ve bölgede varolan Hristiyanların durumu ve Katolik Kilisesi'nin İslam dünyasıyla diyalogunun da Türkiye ziyareti gündeminde olduğunu belirtti.