Modern Firavun Sisi mısır’da 529 İhvan kardeşimizin idam kararını verdi. Dünya neden bu kadar sessiz? Bu insan hakları denilen kaide Müslümanlar için geçerli değil mi? Ağaç için ortalığı yıkanlar nerede?

İnsan canı bu kadar kıymetsiz mi? Yeni Dünya düzeninde Arap baharı denilen tiyatroyla ortalığı ayağa kaldırıp stratejik sınırları kaldırdılar.

Mısır da bu iş tutmadı Hasan el Benna’nın torunları 1920 yılından beri bunu bekliyordu zaten Büyük şeytanı ülkelerinden def etmeyi istiyorlardı. Mursi ve Müslüman kardeşler iktidarı ele geçirdiklerinde mısırda ilk defa milli irade tecelli etmişti. Ama diyorum ya bu bir tiyatro diye senaryo baktılar istedikleri gibi gitmiyor hemen darbeyi yaptılar.

Dünyanın gözleri Mısır’a neden kapalı? Filistin’in tek kurtuluş kapısı olan REFAH kapısı mısıra çıktığı için mi? Yoksa Mursi bu kapıyı Filistinlilere açtığı için mi bu durumda? Tabi ki 2. seçenek idam’a gidecek kardeşlerime selam olsun onlar daki bu cesaret ancak bedrin aslanlarında vardı..

Dünya Düzeni Değişmedikçe Müslümanlar zulme maruz kalacaktır. Ey Müslümanlar birlik ve dirlik olun zulme karşı elif gibi dimdik birlikte durun. Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Dış İşleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nun bir an önce mısır için girişimlerde bulunması gerekmektedir.

Mısırdaki insanlık dramına Çare bulunması gerekmektedir. Türkiye vatandaşları Mısır için protesto eylemleri düzenlemektedir. Yarın Cumartesi Eyüp Sultan Camii’nde dua edeceğiz toplu halde sizlerden de vakti müsait olanları bekliyoruz. Dünyanın gözleri kapalı ama bizim gözlerimiz hala açık…

529 Yusuf’u zindan’a atmışlar zindan nedir ki Yusuf olana kuyudan çıkmış Mısır’a kral olmuş. 530. Kişi olarak beni de yazsınlar, yazmasalar da ben 530. kişiyim.
Ne diyor Arif Nihat Asya;

Allah-u Ekber, Gökten Şehitler
Amin desin bütün yiğitler…

Yusuf Samet Çakır
Sorularınız için sosyal medya hesaplarımız;
Mail : [email protected]
Facebook: www.facebook.com/yusufsametcakir
Twitter : www.twitter.com/yusufsametcakir