AB Komiseri Johannes Hahn, Güney Kıbrıs’taki temasları çerçevesinde dün Evangelos Florakis Deniz Üssü’nde meydana gelen patlamadan zarar gören Vasiliko Elektrik Santrali’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Rum basınında yer alan haberlerde, Hahn’ın gördükleri karşısında şokr olduğu ve “Daha büyük bir yıkım görmedim” dediği belirtildi. Hahn, AB’nin Güney Kıbrıs’a yardım sağlama yollarını araştırdığını, doğal yıkımlardan kaynaklanan kamu mülklerindeki doğrundan zararları karşılayabilecek AB Dayanışma Fonu olanaklarını incelediklerini söyledi.


BİRLEŞİK BİR KIBRIS AB'Nİ ÇIKARLARINA OLACAKTIR
Kıbrıs sorunu konusunda da açıklama yapan AB Komiseri Johannes Hahn, AB’ın Birleşik Kıbrıs’a ihtiyacı olduğunu belirterek, “Birleşik bir Kıbrıs gerek vatandaşların, gerek AB’nin tamamının çıkarına olacak.” dedi. Hahn, Kıbrıs’ta çözümün geciktiğine işaret ederek, “Çözüm, ülke ekonomisini ileriye itecek, ülkenin ekonomik krizden çıkmasına yardımcı olacak. Kıbrıslı Türkler de bütün Avrupa vatandaşlarının sahip olduğu ayrıcalıklara kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Çözüm olmazsa bedelinin çok ağır olacağına da dikkat çeken Hahn, “Birleşik bir Kıbrıs AB bütçesinden daha çok ödenek alabilir.” dedi.