Rusya Müftüler Konseyi'nin bu yıl 6.’sını düzenlediği "Âlemlere Rahmet, Hz. Muhammed" şiir yarışmasına Ruslar büyük ilgi göstedi. Yarışmada dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Yarışmada, Rus şair Valeriy İvanov’un “Gökten İnen Yıldız” ve Albert Tineev’in “Yıldız” şiirleri ikincilik kazandı. Toplam 80 eseri değerlendiren jüri, birinci seçemezken, “Alev” adlı şiiri ile Naime İsanova ve “Benim Temiz Sayfam” şiiri ile İldar Agişev üçüncülüğü paylaştı.
Moskova'daki Rusya Müftüler Konseyi'nde düzenlenen ödül törenine, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Konsey Başkan Yardımcısı Mustafa Kütükçü, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı. Yarışmaya ayrılan büyük ilgiyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Müftü Gaynuddin, “Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) öğütleri günümüzde kullanılan dil ile topluma yayılmalı. Bu dillerden biri sanattır. Sadece camilerde yapılan vaazlarla yetinmemeliyiz. Peygamber Efendimiz'in hadisleri ve dinimizin zenginliği paylaşılmalı. Elhamdülillah bu şiir yarışması da bu amaca hizmet ederek büyük katkıda bulunuyor” dedi.
Şiirlerin kalitesinin her geçen yıl arttığını ve jürinin seçim yaparken zorlandığını ifade eden Rusya Müftüler Konseyi Başkan Yardımcısı Kütükçü ise, “Şairler, eserlerinde Peygamber Efendimize olan sevgilerini ve insanlığa getirdiği güzelliği anlatmaya çalışıyor. Bugün de ödüller en başarılı şairlere verildi” diye konuştu.
İslam’ın güzelliklerini idrak ettiğini ve güzel bir yaşam ortaya koymak istediğini ifade eden 66 yaşındaki İvanov, “Bu güzellikleri paylaşmak istediğim için şiir yazmaya karar verdim.” diyerek duygularını paylaştı.
Yarışmaya her yıl olduğu gibi Moskova başta olmak üzere, Rusya’nin birçok şehrinden şiirler geldi. Şimdiye kadar yarışmaya toplam 600 şiir gönderildi. Hz. Muhammed şiir yarışmasına Müslüman olmayan Rusya vatandaşları da büyük ilgi gösteriyor. Önceki yıllarda yarışmaya katılan Ortodoks Hıristiyan inancı mensubu şair yarışmada ikincilik almıştı.

MEVLİT KANDİLİ ETKİNLİĞİ BİR AY DEVAM EDECEK
Müftüler Konseyi 2007 yılından bu yana yarışmaya katılan en iyi 50 eseri “Peygamber Hz. Muhammed Alemlere Rahmet” adlı bir kitapta topladı.
Rusya Müftüler Konseyi, Hz. Muhameddin doğum günü vesilesi ile Rusya genelinde bir ay boyunca kültürel ve sosyal faaliyetler düzenledi. Hastane, hapishane, eğitim ve kültür hizmetleri veren farklı kurumlara Mevlid Kandili ziyaretleri gerçekleştiren Müftülük, Rusya’nın farklı bölgelerinde Mevlid programlarının düzenlenmesi için de destek verdi.
Bu arada Rusya Müftüler Konseyi 17 Şubat’ta Moskova'daki Dom Molodeji Konser Salonu’nda geniş katılımlı bir kandil programı düzenleyecek. Programına sadece Müslümanlar değil, diğer din mensuplarının da katılması bekleniyor. Etkinliğe Moskova Belediye Başkanlığı, Moskova Devlet Üniversitesi, Doğu Bilimler Enstitüsü gibi kurumlar da destek veriyor.