Alman Hava Güvenliği (DFS) kurumu dün akşam yayınladığı açıklamada, kuzeybatıdaki Bremen Havaalanından yerel saatle 05.00 (TSİ 06.00) ve Almanya'nın ikinci büyük kenti Hamburg'dan yerel saatle 06.00'dan (TSİ 07.00) itibaren iniş ve kalkışın yapılmayacağını belirtti.

Uçaklara zarar verebilecek yoğun kül bulutu nedeniyle gün içinde Berlin havaalanlarının da etkilenebileceğini ifade eden Alman makamları, kuzeybatıdaki Hannover Havaalanının ise etkilenip etkilenmeyeceğinin  şu anda bilinmediğini belirtti. 

Lufthansa, bugün 150 uçuşunu iptal etmeyi planladığını açıkladı. AFP'ye konuşan Lufthansa sözcüsü, Bremen ve Hamburg havalimanlarının öğleden sonra açılmasını beklediklerini ifade etti.

İngiltere, Hollanda, Norveç ve Danimarka’ya ulaşan kül bulutları sebebiyle Avrupa’da dün 250'den fazla uçuş iptal edilmişti.

TÜRKİYE ŞİMDİLİK RAHAT

Yanardağın kül bulutlarının Avrupa’yı bugün ve yarın da etkilemesi bekleniyor. Türkiye’nin ise etkilenmeyeceği düşünülüyor. İzlandalı yetkililer, kül bulutunun azalmaya başladığını ve yanardağdaki patlamaların da hafta sonuna kadar sona erebileceğini duyurdu.

Ulaşımdan sorumlu AB Komiseri Siim Kallas da hava durumuna ve kül yoğunluğuna bağlı olmakla birlikte bu aşamada geçen yılki gibi hava sahalarının yaygın ve uzun süreli kapatılmasını öngörmediklerini dile getirdi.