Aralık ayında Türk Sİlahlı Kuvvetleri ve Suriye hükümeti arasında 4000 PKK'lının sığınma hakkı ve affı konusunda gizli bir anlaşma yapıldığı öne sürüldü.
 
Paris merkezli Intelligence Online isimli internet sitesinin haberine göre, Türkiye ile Suriye arasında PKK'lılarla ilgili gizli bir anlaşma yapıldı.

Anlaşmaya göre Şam, 4000 PKK militanı ve liderine sığınma hakkı tanıyacak. Şam daha sonra ise bu kişilerin affedilmesini sağlayacak.

"ANLAŞMAYI TSK YAPTI"

Intelligence Online'ın haberi, sözkonusu anlaşmanın 21 aralık 2010 tarihinde Suriye Başbakanı Muhammed Naci El Itri'nin Türkiye ziyareti sırasında, Suriye siyeset güvenliği müsteşarı Muhammed Dib Zitun ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasından imzalandığını söylüyor.

Haberde PKK'lılara sığınma hakkı tanınmasının, Kuzey Irak özerk bölgesi tarafından önerildiği ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenlik endişesiyle Irak'tan gelen teklifi tercih etmediği iddiası da yer almış.

"KUZEY IRAK YERİNE ŞAM KONTROLLÜ PKK"

PKK'lılara Kuzey Irak özerk bölgesinde güvenlik alanında iş verileceği ve bu sebeple TSK'nın Şam kontrolündeki PKK'lıları tercih ettiği de haberde sunulan yorumlardan.
Intelligence Online'ın haberi, PKK'nın 1998'de örgüt lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanması sürecinde Şam'ın parmağı olduğu inancı sebebiyle, Şam'dan gelecek sığınma teklifini kabul etmeme ihtimalinin güçlü olduğu izlenmiyle sona eriyor.


Kaynak : http://www.internethaber.com/suriyede-askerin-gizli-pkk-pazarligi-322429h.htm#ixzz1BWVEJQi7