Obama, yaklaşık 3 bin kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarının sorumlusu bin Ladin’in, yaptıkları düşünüldüğünde denize gömülmüş olmasının “saygılı ve uygun bir davranış” olduğunu belirtti.

Obama, bin Ladin’in öldürülmesinden bu yana verdiği ilk röportajda, El Kaide liderinin gömülmesinin dini kurallarla uyuşup uyuşmadığını değerlendirdi.

ABD Başkanı, “Bu konuya, (11 Eylül saldırılarında) 3 bin kişiyi öldüren Bin Ladin'den daha fazla özen gösterdiğimiz açık. Bu, bizi farklı kılan bir şey. Yakışan biçimde davrandığımızı düşünüyorum” dedi.

‘ŞÜPHEMİZ YOK’

Obama, “bin Ladin’i denize gömmenin ortak bir karar olduğunu” belirtti ve “Bin Ladin’in yaşadığı malikânede öldürülmesi halinde nasıl gömüleceğini düşünmemiz gerekiyordu… Bence yapmaya çalıştığımız şey, İslami kurallar ve ritüeller hakkında danışmanlara başvurarak uygun, saygılı bir yöntem bulmaktı" dedi.



Obama, El Kaide liderinin Ladin’in cesedine ait fotoğrafları gördüğünü ve “yapılan DNA testi sonucu Usame bin Ladin’in öldürüldüğü konusunda hiçbir şüpheleri olmadığını” belirtti.