Moskova yanlıları, Ukrayna'nın doğusunda hükümet binalarını ele geçirdi. Rus Itar-Tass haber ajansı, Donetsk bölgesel yönetiminin bağımsızlık ilan ettiğini ve Rusya'ya katılmak için 11 Mayıs'ta referanduma gidileceğini duyurdu.


Donetsk bölgesel yönetimi, Moskova'dan "barış gücü kuvvetleri göndermesi"ni istedi.Protestocular, Luhansk’taki güvenlik binasındaki cephaneliklere de el koydu.

Ukrayna geçici Devlet Başkanı Aleksandar Turçino, ayrılıkçıların silahlandıklarını belirterek, bunlara karşı terörle mücadele önlemlerinin alınacağı uyarısında bulundu.

Ukrayna geçici Devlet Başkanı Turçino, Rusya'nın "Kırım senaryosunu" şimdi de ukrayna'nın doğusunda uyguladığını belirtti.

RUS ASKERLERİ 30 KİLOMETRE İÇERİ GİRDİ

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, göstericileri yabancı güçlerle işbirliği yapmakla suçladı.

Rus askerinin sınırdan 30 kilometre içeri girdiğini belirten Yatsenyuk, Moskova'nın Ukrayna'yı işgal etmek için bahane üretmeye, karışıklık çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Bu arada Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kırım'da bir Rus askerinin Ukraynalı bir subayı vurarak öldürdüğünü bildirdi.

11 MAYIS'TA REFERANDUM VAR

Donetsk Ulusal Konseyi, Donetsk Cumhuriyeti kurma ve Rusya'ya bağlanmak için referandum düzenleme sözü verdi. Yapılan açıklamalarda, referandumun en geç 11 Mayıs'ta düzenleneceği belirtildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti 'de yer alan habere göre Ulusal konseyin liderlerinden biri şu konuşmayı yaptı: "Donetsk Halk Cumhuriyeti Donetsk Oblastı sınırları içerisinde kurulacak. Bu karar düzenlenen referandum sonrasında hayata geçecek."

Bölgede miting düzenleyenler binanın önündeki Donetsky Oblastı bayrağını indirdiler, şu anda bina önünde Donetsky Cumhuriyeti bayrağı havalanıyor.