Çin'in en çok aranan kaçaklarından biri olan Lai Changxing, Çin yerel saatine göre dün öğleden sonra Pekin’e vardı. Çinli zanlı Lai, Pekin Başkent Uluslararası Havaalanı’nda yetkililerce tutuklanarak savcılığa sevk edildi.
    Çin devlet televizyonunun görüntülerinde zanlının oldukça tedirgin olduğu dikkatleri çekerken, uçaktan elleri kelepçeli olarak indirilen Lai, iki polis eşliğinde minibüse bindirildiği görülüyor. İşlediği suçların yazılı olduğu belgeyi imzalayan zanlı Lai, zırhlı araça bindirilerek yargılanana kadar kalacağı hapishaneye götürüldü.
    Çin resmi Xinhua ajansı yayınladığı haberde, ülkenin Xiamen şehrinde milyarlarca dolarlık bir kaçakçılık operasyonunun sorumlusu olarak görülen Lai Changxing'in yakalandığı ve hapishaneye yerleştirildiği bildirildi.
    12 yıldır kaçak olarak yaşadığı Kanada'dan Çin'e iade edilen zanlı Lai, 1996-1999 yılları arasında Fujian eyaletinde sigara, araba, petrol, tekstil, kimyasal maddeler ve diğer ürünlerin kaçakçılığını yapmakla suçlandığı kaydedildi.
    Lai'nin avukatları halen müvekkillerinin idam edilebileceğini iddia ederken, Çin, Lai'nin adil yargılanacağını ve idam cezası almayacağını ifade etmeye devam ettiği vurgulandı.