Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye'nin 2010'da uluslararası kamuoyuna sözünde durma gücüne sahip olmayan güvenilmez bir partner olduğunu gösterdiğini iddia etti.

Ermenistan Devlet Televizyonu'nda 2010 yılını değerlendiren Nalbandyan, "Topun Türkiye'nin sahasında olduğu tartışılmaz bir şekilde belli olmuştur. Bilirsiniz, kötü futbol oynayabilirsiniz, ama top sizin sahanızda ve tribünler size bağırıyor. Siz ise bunu hala görmüyorsanız bu ayrı bir hikayedir. Bu kendini aldatmaktır.

Türkler hile ile yalnızca kendilerini aldatabilirler. Başka kimse ikna olmaz. Farklı başkentlerden de aynı açık cevabı alıyoruz: Ermenistan üzerine düşen her şeyi yapmıştır, şimdi adım atma sırası Türkiye'dedir" dedi.

Türkiye'nin ön koşu diline döndüğünü ve bu dilin aracı ülkeler tarafından bile kabul edilmediğini ileri süren Ermenistan Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: "Türkiye, Ermeni soykırımının kabul edilmesinin ilişkilere zarar vereceğini iddia ediyor. Her şeyden önce bunun sebebi Türkiye'dir. Uluslararası topluluk soykırımı tanıma eğilimindedir.

Türkiye'nin buna karşı çıkma çabaları başarısızlığa mahkumdur. Eğer imzalanan protokollerde işaret edildiği gibi Türkiye gerçekten ilişkileri normalleştirmek istiyorsa, protokollerin ön koşulsuz ve taahhütlere sadık kalınarak onaylanması gerekir."